Dec 22 2011

Kako da izlečim glavobolju bez lekova?

Kako da izlečim glavobolju bez lekova?

Glavobolja se često javlja kao velika tegoba i prema istraživanjima muči skoro trećinu stanovnika planete. Glavobolju najčešće izazivaju stresovi, razni bolovi, patnje, zapušen nos, nezdrava ishrana itd. Često je neophodno da se posegne za korišćenjem lekova, ali pre toga naravno treba probati sa nekim od prirodnih varijanti i pomagala.

Evo kako:

1) Skuvaj 1/2 ili 1/4 litara čaja od nane ili od kamilice, i rashadi ga do temperature sobe . Trudite se da opustite sve svoje mišiće u zamračenoj sobi bez bilo kakvih uredjaja koji bi vas ometali. Uzimaj jedan po jedan gutljaj čaja tempirajući tako da ga popijete za oko 20ak minuta.

2) Kružnim, blagim pokretima masiraj deo oko očiju prema svojim slepoočnicama i temenu vaše glave.

3) Stavi mokar natopljen peškir oko vrata i zadrži ga tako 10 minuta.

4) Obogati svoju ishranu vitaminima, pogotovo vitaminom C i mineralom magnezijumom (vitamin C ćete naći u limunu i pomorandžama najviše, a magnezijum na primer u bananama i bademu)

5) Iskoristite aromaterapiju na pravi način, tako što ćete utrljati kap ili dva ulja eukaliptusa ili lavande u predelu nosa i u predeo slepoočnica (pazite se alergija!!)

Upozorenje:

Ako je glavobolja česta i ako je bol suviše jak, pulsirajući, posebno u jednom delu glave, moguće je da se radi o migreni i tada se treba obratiti lekaru.

Šta mi treba?

– Čaj od nane i kamilice
– Mokar peškir
– Hrana obogačena vitaminom C
– Hrana obogaćena magnezijumom
– Kapi eteričnog ulja eukaliptusa ili lavandeMožda će vas zanimati i:

Vežbe za fimozu?
Šta je anksioznost?
Šta je tuberkuloza?
Glavobolja - kako je se rešiti?
Kako skinuti temperaturu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>