Jan 14 2012

Kako skinuti temperaturu?

Kako skinuti temperaturu?

Temperatura je znak i reakcija tela na bolest tj. znak da se telo bori sa infekcijom i da imunološki sistem funkcioniše. Najdelotvorniji način za snižavanje temperature su antibiotici i lekovi na biljnoj bazi koji izazivaju znojenje i na taj način oslobađaju organizam od otrovnih materija.

Evo kako:

1) Povišena temperatura povlači da telo gubi mnogo tečnosti, a sa njm i dragocene vitamine i minerale. Zbog toga je veliki unos tečnosti u vidu vitamina, minerala i čajeva pod obavezno.

2) Domaći sok od maline pomaže pri snižavanju temperaturu. U malo vode, skuvaj maline, a zatim sok pij ujutru i uveče. Ovo je odličan primer domaće medicine.

3) Biljni čaj je pored antibiotika najdelotvorniji lek za snižavanje temeperature. Nana, kamilica, majčina dušica. Popij par šolja na dan.

4) Sirćetna voda. Pranje tela sirćetnom vodom takođe može pomoći. Pre kupanja, sunđerom natapljenim sa razblaženim sirćetom istrljaj telo, zatim se istuširaj toplom vodom (ne preterano vrelom), uvij se u zagrejan peškir i vrati se u krevet.

5) Majčina dušica takođe olakšava i disanje pored toga što se bori sa otrovima u tvom telu. Sastojci su: 1l ključale vode, 20g majčine dušice i 30g limuna. Ostavi da odstoji dok se ne ohladi pa pij 3 puta dnevno.

Savet:

U slučaju visoke temperature, kao prevenitivu protiv gripa treba koristiti isceliteljsku moć belog luka.
Najpreciznija visina temperature se uspostavlja merenjem pre obroka (na prazan želudac). Temperaturu treba meriti ujutru, uveče i eventualno jednom popodne.

Upozorenje:

Lekovi za snižavanje temperature se mogu dobiti i bez recepta pa je njihova primena nekada neracionalna. Uvek se prvo posavetujte sa lekarom pre nego što detetu date lekove.

Šta mi treba?

– Sveže voće
– Maline
– Majčina dušica
– Antibiotici
– Jabukovo ili vinsko sirće
– Svež limun
– Dosta tečnostiMožda će vas zanimati i:

Šta je laringitis?
Kako da izlečim glavobolju bez lekova?
Kako prati zube?
Kako poboljšati cirkulaciju?
Kako produžiti život
Kako ukloniti mladeže
Kako koristiti tampon
Odvikavanje od pušenja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>