Oct 11 2011

Šta je android?

Pitate se šta je android? Android je smartphone operativni sistem (skraćeno OS) i softverksa platforma koja se bazira na Linux-u. Android je razvijen od strane moćnog Google-a.

U današnje vreme mnogi proizvođači mobilnih telefona koriste Android kao platformu. On omogućuje da se mobilne aplikacije koje su programirane za Android izvršavaju podjednako dobro na svim mobilnim telefonima koji koriste Android platformu, nezavisno od proizvođača.

Pored kompatibilnosti aplikacija, Android ima svoj specifični korisnički interfejs. To znači da svi Android telefoni rade na jako sličan način. Kad se naviknete na korišćenje Android telefona jednog proizvođača, bukvalno nećete primetiti razliku ukoliko kasnije koristite Android telefon nekog drugog proizvođača. Za razliku od drugih, Android platforma omogućuje zaista veliki stepen prilagođavanja i slobode u smislu da možete korisnički interfejs prilagoditi upravo onako kako to samo Vama odgovara.

Android je trenutno dominantan na tržištu i po svemu sudeći će to još dugo ostati. Glavni konkurenti Andoridu su iOS (iPhone) i Windows Mobile.Možda će vas zanimati i:

Šta je daemon tools?
Šta je hardver?
Šta je defragmentacija?
Zašto je u ovo vreme potrebno imati kvalitetnu android aplikaciju i web sajt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>